maanantai 8. huhtikuuta 2013

Todellinen repsahdus; uuteen alkuun?

Viime viikot on menneet aivan surkeasti tämän elämäntapamuutoksen kanssa. Ei puhettakaan mistään uusista hienoista ja terveellisistä elämäntavoista. Paskat. Viime viikot on rämmitty samassa sokerisuossa, kuin niin monesti ennenkin. Monta viikkoa meni niin hyvin ja alkoi jo tuntua siltä, että kyllä mä pystyn tähän itse. Mä voin parantua ja oppia elämään ns. normaalisti. Vielä mitä. Sairastelu johti syömiseen, josta seurasi lisää syömistä ja vielä lisää syömistä. Liikkumassa en ole käynyt varmaan kolmeen viikkoon (sain kyllä influenssan jälkeen jälkitauteihin vielä ab-kuurikin, joten sinänsä tästä liikumattomuudesta ei voi kauheasti itseä ruoskia). Mutta syömiset on menneet kertakaikkien surkeasti!

Suklaata, pullaa, karkkia, vaalea leipää, pizzaa, limua... You name it. Ja määristä en kehtaa edes puhua. Hetken tsemppasin influenssan jälkeen, mutta muutama pieni tumma suklaamuna pääsiäisen kunniaksi oli liikaa noin pian repsahduksen jälkeen ja siitä lähti kunnon alamäki. Monta päivää vain söin ja söin ja söin. Masentavaa. Olo on huono, väsynyt ja maassa. Olen vihainen itselleni, pettynyt ja tosi harmissani. Miksi annoin tämän mennä taas tähän?

Ja kaiken lisäksi taas tekee mieli herkkuja ja tekee vielä useamman viikon todennäköisesti. Miksi aina annan tilanteen lähteä näin pahasti käsistä? Miksen voinut syödä pääsiäisenä yhtä, kahta tai vaikka kymmentä munaa. Miksei sitä voinut jättää siihen, miksi piti syödä vielä yksi päivä ja sen jälkeen yksi päivä. Ja maistaa sitä tätä ja tuota, koska kohta alan taas elää terveellisesti ja sitten en saa näitä enää syödä. Jne. Jne. Voi jestas sentään.

Mutta nyt, uuteen alkuun. Täytyy alkaa uudelleen tsemppaan ja lopetan sokerin syönnin taas kokonaan. Ainakin joksikin aikaa. Uusi alku tuntuu tosi vaikealle. Ei ole yhtään niin motivoitunut ja tsemppi päällä, kuin mitä oli viimeksi. Nyt on ilmassa jotain turnausväsymystä ja tuntuu, ettei tästä kumminkaan mitään tuu. Mutta pakkohan tässä nyt on vaan ryhdistäytyä. Alkaa liikkua ja tsempata syömisten kanssa. Toivottavasti lähtee paino laskuun, sitä tuli nimittäin neljä kiloa takaisin tänä aikana =/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti