keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

KUUKAUSI TAKANA!

Nyt on kuukausi täynnä. Kuukauteen on mahtunut vähän kakkua ja muutama suklaapallo sekä keksi. Ei siis todellakaan paha! Päinvastoin, tosi hyvä. Muuten olen syönyt yli 600 g kasviksia ja hedelmiä lähes kaikkina päivinä eikä kertaakaan olla menty yli peruskulutuksen kaloreiden. Ruuat on olleet kovin samanalaisia; jauhelihaa, kanaa, pakastevihanneksia, tomaattia, paprikaa, ruisleipää, omenoita, viiliä, rahkaa ja maustamatonta jogurttia on kulunut! Einesruokia on mennyt hernarin muodossa vähän turhan usein. Ruokien monipuolisuuteen ja kokkaamiseen voisi seuraavaan kuukauden aikana koittaa panostaa sen verran, kun nyt jaksaa. En ota siitä suurta stressiä; pääasia että syö oikein, vaikka aina söisi samaa. Se olkoon mantrana edelleen. Mutta kyllä sillä monipuolisuudella tekisi hyvää itselleen ja tälle projektille, ei tulisi tarve napsia muita juttuja, kun huolehtisi hyvästä, mutta terveellisestä ruuasta sekä säännöllisestä syömisestä. Herkkupäivien suhteen mulla on vähän vaikeuksia, vielä en pysty mihinkään kerran viikossa saa syödä jotain hyvää-systemiin. Tiedän, etten ole vielä niin pitkällä, että siihen kykenisin. Se venyisi pikkuhiljaa kahdeksi päiväksi, kolmeksi jne. Nyt koitan mennä sillä ajatuksella, että erityistilanteissa saa herkutella. Esim. miehen kanssa treffeillä tai juhlissa, milloin nyt sellainen eteen sattuu. Muita palkitsemiskeinojakin voisi alkaa harrastamaan, kukkia, kosmetiikkaa, lehtiä... Mistä nyt tulisi hyvä mieli muusta kuin suklaasta tai pullasta. Mä en ole koskaan oikein osannut "lahjoa" itseäni millään muulla eikä mikään muu ole tuntunut niin kivalta, kuin herkut. Mutta nyt olisi hyvä aika opetella. Liikunnasta pitäisi pitää kiinni, kolme kertaa viikossa ei ole mahdoton tavoite ja siihen pitäisi pyrkiä. Enempään en tässä elämäntilanteessa pysty, koska raksa vie niin paljon aikaa. Onneksi se sentään menee ainakin hyötyliikunnan piikkiin ;)

Pudotettuja kiloja on se 3,5 kiloa takana. Se ei suurensuurelta määrältä tunnu ja tiedän, että erilaisella "kuurilla" olisi tässä ajassa voinut pudota jo helposti 5-6 kiloa. Mutta en ota siitä nyt stressiä ja koitan olla päinvastoin iloinen, hitaanlaisesta painonpudotuksesta. Jospa se olisi vaikka pysyvämpää sitten. Senttejä on jonkun verran lähtenyt ja kiinteytymistä sitä myöten tapahtunut. Vaatteet eivät kyllä tunnu erityisen löysiltä, joten ei tässä nyt valtavaa muutosta ole tapahtunut.

Olo on ollut kuitenkin tosi hyvä. Energiaa ja virtaa on piisannut, ainakin useimmiten. Sohvalla löhöily ja netissä pyöriminen ovat vähentyneet. Elämästä on selvästi tullut touhukkaampaa. Se on ollut tosi kiva huomata.

Näillä siis jatketaan, eiköhän ne kilotkin ala sieltä karisemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti