maanantai 18. helmikuuta 2013

Sudenkuoppia edessä?

Ensi viikonloppuna meillä on tiedossa miehen kanssa vapaailta. Olemme saaneet lahjakortin ravintolaan ja menemme sinne syömään. Sen jälkeen olisi tarkoitus mennä vielä elokuviin. Pitänee tutkia ravintolan listaa etukäteen ja valita annoksensa valmiiksi. Miettiä myös juomat ja mahdolliset jälkiruuat, ettei tule tehtyä ylilyöntejä. Elokuvat tuottaa myös pohdintaa. Voiko sinne mennä herkuitta ja ihan vaan elokuvan sekä seuran vuoksi? Eikö elokuviin kuulu poppareiden rahina, karkkipussin rapina ja pepsimaxin sihahdus. Tällä kertaa ei, pitää keskittyä olennaiseen. Uuteen olennaisuuteen, ei leffaherkkuihin vaan leffaan.

Toinenkin sudenkuoppapäivä liittyy viikonloppuun, nimittäin syntymäpäiväjuhlat. Sinne pitäisi leipoa ja laittaa herkkuja tarjolle, mutta mitä tehdä, ettei tule tehdessä syötyä tuhatta kaloria ja saatika kahvipöydässä. Kyllähän emäntä voi olla ottamattakin, kun kahvinkeitto ja muu pitää kiireisenä. Mutta entäs sitten, kun vieraat on lähteneet ja talo on täynnä puoliksi jääneitä suklaakakkuja ja suolapiirakoita. Pitää tehdä sotasuunnitelma. Tarjottavaa maltillinen määrä ja ylijääneet isovanhemmille tupper-purkkeissa mukaan? Kuulostaa hyvältä.

Eniten pelottaa se, että jos/kun viikonloppuna poikkeaa tästä ruokavaliosta ja ottaa sokeripitoisia herkkuja. Niin koska palaan näihin tapoihin, tänne blogiin, hyvään liikuntarytmiin ja ennenkaikkea sokerittomuuteen. Koskaa se ei ole jäänyt yhteen/kahteen päivään vaan venynyt aina viikoksi tai kuukaudeksi. Nyt ei niin saa käydä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti